Volledige begeleiding Van A t/m Z in het aanschaffen van de juiste vloer – Voor maar €49,95

info@htvloerenadvies.nl

Drempelloos laminaat leggen

 Onze expertise verdient zich gegarandeerd terug!

  Persoonlijk vloeradvies.

 100% tevredenheidsgarantie.

Drempelloos laminaat leggen

Drempelloos laminaat leggen

Hulp nodig om drempelloos laminaat te leggen? Hier vind je uitleg en tips voor het installeren van een laminaatvloer zonder drempels.

Drempelloos laminaat leggen vergt meer aandacht dan normaal. De redenen hiervoor spreken in principe voor zich, maar zijn niet altijd even bekend bij het grote publiek.

Dus stel je wilt binnenkort een nieuwe laminaatvloer installeren zonder drempels of onderbrekingen? Dan komt wat extra hulp ongetwijfeld van pas. Daarom geeft HT Vloeren Advies op deze pagina een aantal praktische tips, zodat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan.

Voorbereidingen

Bij het leggen van een laminaatvloer zonder drempels zul je vooraf wat zaken moeten voorbereiden. Zo is het bijvoorbeeld van belang dat de ondergrond droog, schoon, vlak en hard is, voordat je begint met leggen. Je wilt achteraf geen bobbels of andere oneffenheden in de vloer aantreffen.

Verder is het goed om het laminaat minimaal twee dagen in de ruimte waar je de vloer uiteindelijk wilt leggen laat acclimatiseren. De planken kun je hiervoor gewoon in de verpakking laten zitten. Het is belangrijk dat je de planken aan de luchtvochtigheid en de temperatuur van de kamer laat wennen.

Zorg er trouwens ook voor dat je tijdens deze periode de pakketten plat op de grond legt. Zo voorkom je dat de planken kromtrekken en krijg je uiteindelijk een prachtige egale laminaatvloer.

Drempelloos laminaat leggen

De keuze om drempelloos laminaat te leggen ontstaat meestal door een specifieke reden. Naast de gebruikelijke voorbereidingen die je zult moeten treffen, wil je ook rekening houden met een aantal belangrijke factoren.

Net zoals een houten vloer zet ook een laminaatvloer uit. Net zo snel als de vloer uitzet, kan deze natuurlijk ook weer krimpen. Bij een houten vloer is dit effect weliswaar groter, maar bij laminaat zijn deze effecten ook gewoon merkbaar aanwezig.

Elke ruimte heeft namelijk een eigen temperatuur en luchtvochtigheid. Zo ligt de luchtvochtigheid in keuken en badkamer vaak een stuk hoger dan de woonkamer. Deze wisselende omstandigheden hebben vaak invloed op de vloer.

Bedenk jezelf vooraf dus goed dat het haast onmogelijk is om bijvoorbeeld een hele verdieping aan één stuk te leggen. Wil je dit toch proberen? Gebruik dan altijd een aantal uitzettingsvoegen en/of overgangsprofielen.

Stel dat je drempelloos laminaat gaat doorleggen in verschillende kamers, dan is het logisch dat de spanning op deze vloer zal toenemen. Zodra er teveel spanning op de vloer komt te staan, zal deze steeds meer gaan kromtrekken.

Na verloop van tijd zul je vaak zien dat de vloer op sommige plekken bol komt te staan. Dit komt regelmatig voor als het bijvoorbeeld in de ene kamer heel koud is, terwijl de andere kamer lekker op temperatuur is.

Hoe kun je drempelloos laminaat leggen?

Bij het leggen van drempelloos laminaat is het gebruik van overgangsprofielen zeker geen overbodige luxe. Deze kun je normaal gesproken netjes wegwerken zodat je achteraf geen spijkers of schroeven meer kunt zien. Verder is het van belang dat je bij alle muren en buizen van bijvoorbeeld radiatoren een uitzettingsvoeg van ongeveer 1 cm plaatst.

Ook kunnen sommige planken nogal van kleur verschillen. Voor het mooiste eindresultaat leg je de planken van verschillende pakketten kriskras door elkaar heen.

Mocht de vloer op sommige plekken uitzetten dat kun je hiermee de spanning op het laminaat verdelen. Wil je planken passend maken dan kun je hiervoor een laminaatsnijder of decoupeerzaag gebruiken.

Met een laminaatsnijder zaag je de planken nauwkeurig in de juist lengte beschadig je minder snel de bovenste laag van het laminaat. Bovendien komen er bij het snijden van de planken minder stofdeeltjes vrij.

Voor de kleine hoekjes die je uit planken wilt snijden gebruik je de decoupeerzaag. Hiermee kun je met uiterste precisie de plank afzagen, zodat je deze op de moeilijke plekken van de kamer kunt leggen. Denk bijvoorbeeld aan de plaats net langs de buizen van een radiator, of bij kleine inkepingen van de muur.

Bij het gebruik van een decoupeerzaag, is het van belang dat de plank ondersteboven blijft liggen wanneer je bezig bent met zagen. Zo kun je namelijk betere zaagbewegingen maken, en zal de toplaag van het laminaat minder snel beschadigen.

Wil je meer advies en tips voor het leggen van drempelloos laminaat? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met HT Vloeren Advies!

 

Drempelloos laminaat leggen
Drempelloos laminaat leggen
Drempelloos laminaat leggen
Drempelloos laminaat leggen

Laat je terugbellen door onze experts

N

Laminaatvloeren

Laminaatvloeren bestaan tegenwoordig in de meest uiteenlopende soorten en stijlen. Laminaat

N

Lamelparket

Lamelparket is een verzamelnaam voor houten vloeren die zijn samengesteld uit meerdere lagen.

N

Ondervloer

Door een kwalitatieve ondervloer te plaatsen kun je de levensduur van je  vloer behoorlijk verlengen.

N

PVC Vloeren

PVC vloeren zijn kunststof vloeren met onwijs interessante voordelen.  (Click of Plak)

N

Vloerverwarming

Vloerverwarming is een duurzame en tevens zuinig manier om je huis te verwarmen.

N

Vloerverkoeling

Bovendien kun je dankzij deze systemen behoorlijk wat stookkosten besparen.