Volledige begeleiding Van A t/m Z in het aanschaffen van de juiste vloer – Voor maar €49,95

info@htvloerenadvies.nl

Laminaat leggen Den Haag

 Onze expertise verdient zich gegarandeerd terug!

  Persoonlijk vloeradvies.

 100% tevredenheidsgarantie.

Laminaat leggen Den Haag

Laminaat leggen Den Haag

Wil je binnenkort nieuw laminaat gaan leggen? Op deze pagina vind je meer informatie over het installeren van een laminaatvloer.

Heb je toevallig nog wat extra hulp nodig om bij jouw thuis nieuw laminaat te leggen? Dan ben je bij HT Vloeren Advies aan het juiste adres! Wij zorgen dat je nieuwe laminaatvloer vakkundig wordt gelegd, zodat je hier de komende jaren niet meer naar om hoeft te kijken.

Aangezien wij onze kennis en ervaring graag met anderen delen, vind je hieronder een aantal praktische tips, die ongetwijfeld van pas komen bij het leggen van een nieuwe laminaatvloer.

Laminaat leggen Den Haag

Op het moment dat je besluit om laminaat te gaan leggen, is het van belang dat je hiervoor ook de juiste voorbereidingen treft. Voordat je namelijk de eerst plank heb gelegd, dien je met een aantal zaken rekening te houden.

Zo wil je bijvoorbeeld ervoor zorgen dat het laminaat minimaal 48 uur kan acclimatiseren in de ruimte waar je de vloer wilt gaan leggen. Je kunt de planken hiervoor gewoon in de verpakking laten zitten. Het doel hiervan is dat het laminaat aan de temperatuur en vochtigheid van de ruimte kan wennen.

Je kunt de pakketten het beste plat op de grond leggen en niet tegen de muur aan. Dit voorkomt dat je gloednieuwe laminaatvloer kromtrekt.

De ondervloer leggen 

Wil je jarenlang kunnen genieten van je nieuwe laminaatvloer, dan zul je eerst een ondervloer moeten leggen. Een ondervloer zorgt dat het laminaat niet direct op de ondergrond wordt gelegd.

Hierbij is het van belang dat je een ondervloer kiest op basis van een aantal belangrijke criteria. Denk hierbij aan geluidsdemping, warmte-isolatie, vochtdichtheid en het egaliserend vermogen van de ondervloer.

Hoe begin je?

Lees vooraf de gebruiksaanwijzing van het laminaat aandachtig door. Begin altijd in een hoek en plaats afstandhouders tussen de muur en de eerste rij planken.

Een laminaatsnijder zorgt ervoor dat je uiteindelijk het mooiste resultaat krijgt. Hiermee creëer je direct de juiste snede en raakt de bovenste laag niet beschadigd. Daarnaast komt er tijdens het snijden van de planken ook geen stof vrij.

Zodra je begint met het leggen van laminaat, zul je misschien merken dat de kleur van elk pakket kan verschillen ten opzichten van anderen. Het is daarom verstandig om laminaat uit verschillende verpakkingen door elkaar heen te leggen. Zo zie je straks ook niets meer van eventuele kleurverschillen.

Wil je kleine hoekjes uit een individuele plank snijden? Dan kun je hiervoor misschien beter een decoupeerzaag gebruiken. Hiermee kun je namelijk elke plank nauwkeurig afzagen, zodat deze ook gelegd kunnen worden op de moeilijkere plekken van de ruimte. Denk bijvoorbeeld aan de plekken langs de buizen van een radiator, of klein inkepingen

Gebruik je een decoupeerzaag? Leg de plank dan altijd ondersteboven, hierdoor raakt de toplaag van het laminaat niet beschadigt.

Laminaat in patronen leggen

Er bestaan diverse manieren om laminaat te leggen. Zo bestaat er het wild verband waarbij je de tweede rij planken begint met het afgezaagde deel van de eerste rij. Op deze manier verspringen de naden van de vloer elke keer. Zorg er wel voor dat de eerste plank minimaal 30 cm lang is, anders kun je beter een nieuwe plank doormidden zagen en deze gebruiken.

Wil je zorgen dat de laminaatvloer gelijkmatig wordt gelegd? Zorg er dan voor dat je de eerste rij begint met één derde deel van een plank. De volgende rij begin je met een hele plank en de derde rij begint weer met een derde deel van de laminaatplank.

Hierdoor wordt het patroon van de vloer gelijkmatig verdeeld, maar loop je wel de kans dat je meer planken nodig hebt dan normaal. Dit komt omdat je steeds een nieuwe plank moet afzagen om de rest van de rij ook passend te maken.

Verschillende legsystemen

Er zijn tegenwoordig verschillende legsystemen beschikbaar. Zo bestaat er kliklaminaat en snel-kliklaminaat. Bij het leggen van laminaat met een kliksysteem klik je de planken met de lange zijde in elkaar.

Een hamer met slagblokje komt meestal ook goed van pas, omdat je de planken hiermee kunt corrigeren zodat ze goed aansluiten. Gebruik een slagblokje om de planken goed sluitend te krijgen. Deze leg je tussen de planken en de hamer, zodat de planken niet beschadigen bij het aantikken van elke rij.

Bij het leggen van snel-kliklaminaat heb je geen slagblokje nodig. Deze planken kun je namelijk zachtjes in elkaar klikken, zonder dat je hierbij kracht hoeft te gebruiken.

Wil je meer weten over het leggen van laminaat, neem dan gerust contact op met HT Vloeren Advies in Den Haag.

 

Laminaat leggen Den Haag
Laminaat leggen Den Haag
Laminaat leggen Den Haag
Laminaat leggen Den Haag

Laat je terugbellen door onze experts

N

Laminaatvloeren

Laminaatvloeren bestaan tegenwoordig in de meest uiteenlopende soorten en stijlen. Laminaat

N

Lamelparket

Lamelparket is een verzamelnaam voor houten vloeren die zijn samengesteld uit meerdere lagen.

N

Ondervloer

Door een kwalitatieve ondervloer te plaatsen kun je de levensduur van je  vloer behoorlijk verlengen.

N

PVC Vloeren

PVC vloeren zijn kunststof vloeren met onwijs interessante voordelen.  (Click of Plak)

N

Vloerverwarming

Vloerverwarming is een duurzame en tevens zuinig manier om je huis te verwarmen.

N

Vloerverkoeling

Bovendien kun je dankzij deze systemen behoorlijk wat stookkosten besparen.