Volledige begeleiding Van A t/m Z in het aanschaffen van de juiste vloer – Voor maar €49,95

info@htvloerenadvies.nl

Pvc vloeren leggen Rijswijk

 Onze expertise verdient zich gegarandeerd terug!

  Persoonlijk vloeradvies.

 100% tevredenheidsgarantie.

Pvc vloeren leggen Rijswijk

Pvc vloeren leggen in Rijswijk

Hulp nodig om een nieuwe kunststof vloer te leggen? Hier vind je praktisch advies voor het installeren van PVC vloeren.

Bij HT Vloeren Advies zijn we specialist in het leggen van PVC vloeren. Deze vloeren zijn minder eenvoudig om zelf te leggen, waardoor je snel geneigd bent om de hulp van een vakkundig persoon in te schakelen.

Op deze pagina vind je meer uitleg over deze kunststof vloeren en welke voordelen hieraan vastzitten. Aangezien het vrij lastig is om een PVC vloer op eigen houtje te leggen, wordt deze taak meestal door een expert gedaan.

Voorbereiding

Laten we hieronder beginnen met een aantal tips om zelf een PVC vloer te leggen. Voordat je begint wil je rekening houden met een aantal belangrijke factoren. Zo is het van belang dat je gebruik maakt van een ondervloer.

Daarnaast laat je de PVC vloer minimaal twee dagen acclimatiseren op de ondervloer. Hierdoor wordt het materiaal soepel en laat het zich beter vormen. Bovendien is het belangrijk dat je een kamertemperatuur van ongeveer 18°C aanhoudt. Deze temperatuur gecombineerd met een luchtvochtigheid van ongeveer 50-60% zijn de beste omstandigheden om PVC vloeren te leggen.

Verder wil je de ondervloer controleren op eventuele oneffenheden. Zorg ervoor dat deze droog, schoon, vlak en egaal is. Vervolgens dient de ondervloer minimaal 24 uur te drogen. Om de kleine oneffenheden weg te werken kun je de vloer op sommige plekken eventueel licht opschuren.

Hoe kun je PVC vloeren leggen?

Hieronder vind je ons praktisch advies zodat je op vakkundige wijze PVC vloeren kunt gaan leggen. Je begint altijd in de achterste hoek van de ruimte en werkt vanuit daar naar voren.

Breng als eerste een laag lijm aan en plaats vervolgens de PVC tegels of stroken op de ondervloer. Leg de tegels in de lengte van de kamer en zorg dat deze minimaal drie millimeter van de muur af komen te liggen.

Stel dat een tegel niet helemaal passend blijkt te zijn, dan kun je een stanleymes gebruiken om deze korter te maken. Nadat alle tegels op kun plek liggen is het belangrijk om de PVC vloer te walsen. Hiermee verwijder je de lucht onder de tegels en zorg je dat de lijm goed blijft plakken.

Voordelen van PVC vloeren

Er bestaan een aantal interessante voordelen van PVC vloeren. Echter zijn veel mensen zich hier nog niet helemaal bewust van. Daarom zetten we deze hieronder even kort op een rij!

  1. Makkelijk te onderhouden: een PVC vloer heeft een egaal oppervlak waardoor je deze binnen no-time weer schoon hebt. Daarnaast kan het materiaal goed tegen vocht. Je kunt een kunststof vloer dus prima dweilen of schoonmaken met andere reinigingsmiddelen.
  2. Kunststof werkt geluiddempend: PVC vloeren maken haast geen geluid. Stel dat er bijvoorbeeld overheen wordt gelopen, dan zorgt het materiaal ervoor dat het geluid wordt gedempt. Ideaal voor bijvoorbeeld rondrennende kinderen of ruimtes waar veel spullen worden verplaatst en/of verschoven.
  3. PVC vloeren gaan lang mee: aangezien kunststof behoorlijk sterk materiaal is, zul je merken dat een PVC vloer gemiddeld langer mee gaat dan bijvoorbeeld een laminaatvloer.
  4. Geschikt voor vloerverwarming: deze vloeren verlenen zich uitstekend voor vloerverwarming. Hierbij is het wel belangrijk om te controleren of de lijm die je gebruikt ook daadwerkelijk hiervoor geschikt is.
  5. Makkelijk te vervangen: een PVC vloer is over het algemeen vrij eenvoudig te vervangen. Dus stel dat er na verloop van tijd kleine beschadigingen optreden, dan kun je simpelweg een klein deel van de vloer vervangen. Je hoeft dus niet direct de hele vloer te verwijderen om de schade te repareren.

Tips voor PVC vloer beginners

Wil je in de toekomst met uiterste precisie PVC vloeren leggen? Dan vind je hieronder een aantal tips die je hierbij kunnen helpen. Mocht je vervolgens nog steeds moeite hebben? Schakel dan gewoon de hulp in van VT Vloeren Advies! Zo ben je namelijk direct verzekerd van het beste eindresultaat en zul je nog jarenlang plezier hebben van je nieuwe vloer.

  • Lukt het niet? Schakel dan altijd een professional in.
  • Gebruik tegels of stroken uit verschillende pakketten door elkaar heen voor het mooiste resultaat.
  • Bewaar een aantal PVC tegels voor eventuele reparaties in de toekomst.
  • Maak bij het leggen van PVC vloeren gebruik van watervaste lijm.

Bij eventuele vragen en/of opmerkingen kun je natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen. Vervolgens zal één van onze collega’s zo snel mogelijk je vragen proberen te beantwoorden.

 

 

 

Pvc vloeren leggen Rijswijk
Pvc vloeren leggen Rijswijk
Pvc vloeren leggen Rijswijk
Pvc vloeren leggen Rijswijk

Laat je terugbellen door onze experts

N

Laminaatvloeren

Laminaatvloeren bestaan tegenwoordig in de meest uiteenlopende soorten en stijlen. Laminaat

N

Lamelparket

Lamelparket is een verzamelnaam voor houten vloeren die zijn samengesteld uit meerdere lagen.

N

Ondervloer

Door een kwalitatieve ondervloer te plaatsen kun je de levensduur van je  vloer behoorlijk verlengen.

N

PVC Vloeren

PVC vloeren zijn kunststof vloeren met onwijs interessante voordelen.  (Click of Plak)

N

Vloerverwarming

Vloerverwarming is een duurzame en tevens zuinig manier om je huis te verwarmen.

N

Vloerverkoeling

Bovendien kun je dankzij deze systemen behoorlijk wat stookkosten besparen.