Volledige begeleiding Van A t/m Z in het aanschaffen van de juiste vloer – Voor maar €49,95

info@htvloerenadvies.nl

Vloeradvies Den Haag

 Onze expertise verdient zich gegarandeerd terug!

  Persoonlijk vloeradvies.

 100% tevredenheidsgarantie.

Vloeradvies Den Haag

Vloeradvies nodig in Den Haag?

Vloeradvies nodig in Den haag? Bij HT Vloeren Advies helpen wij je graag verder met de zoektocht naar de perfecte vloer in huis.

Vloeradvies nodig in Den haag en omstreken? Bij HT Vloeren Advies helpen wij je graag verder! De keuze voor een geschikte vloer in huis is namelijk een vrij lastige klus. Zo bekleden de meeste kamers in huis totaal andere doeleinden.

Daarnaast zul je vaak ook rekening moeten houden met eventuele kinderen en/of huisdieren. Daarom kun je soms maar beter de hulp van een vakkundig persoon inschakelen.

Vloeradvies Den Haag

Hieronder krijg je meer uitleg over belangrijke kenmerken en eigenschappen van een aantal verschillende vloeren. Bij vragen kun je natuurlijk ook gewoon contact met ons opnemen.

Hoe werkt de praktijk?

Ben je toe aan een nieuwe vloer in huis? Dan is het verstandig om jezelf een aantal praktische vragen te stellen. Aan de hand van deze vragen, kun je vervolgens beter de vloerkeuze bepalen. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Wat is het budget?
 • Welke ruimtes en kamers?
 • Hoeveel vierkante meter?
 • Heb je kinderen en/of huisdieren?

Het antwoord op dit soort vragen vormt doorgaans de fundering van het uiteindelijk vloeradvies dat wij aan onze klanten geven. Deze fase bestaat vaak uit het maken van bepaalde afwegingen. Let bijvoorbeeld niet alleen op het uiterlijk van een vloer, maar houdt zeker ook rekening met de praktijk.

Verschillende vloeren

Hieronder geven wij vloeradvies voor drie verschillende vloeren. Elk type vloer bestaat uit een ander soort materiaal, waardoor ook de voor- en nadelen behoorlijk kunnen variëren.

Ook bestaan er doorgaans flinke prijsverschillen tussen PVC-, lamelparket en laminaatvloeren. Deze zijn in eerste instantie terug te voeren op de verschillende materialen, maar vertellen meestal ook genoeg over de kwaliteit van de vloer.

Verder ziet het materiaal van de ene vloer er waarschijnlijk nóg mooier uit dan de anderen. Laat je hierdoor niet direct verleiden, want in de praktijk blijkt de mooiste vloer echt niet altijd de meest praktische keuze te zijn.

Laminaat vloeradvies Den Haag

Misschien wel de meest bekende vloer uit dit rijtje is de laminaatvloer. Deze vloer kent talloze stijlvarianten die zich met name onderscheiden in uiterlijke kenmerken. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan dikte, structuur, patronen en coatings.

De dikte van een laminaatvloer bepaalt doorgaans de mate van duurzaamheid. Ook bepaalt de dikte van het laminaat hoeveel geluid de vloer maakt als er bijvoorbeeld over de vloer wordt gelopen.

Verder zijn de structuur en het patroon vaak bepalend voor de uitstraling van een laminaatvloer. Soms heeft laminaat een voelbare structuur waardoor het aanvoelt als een echte houten vloer. Andere laminaatvloeren hebben een doorlopend patroon waardoor de vloer een uniek karakter krijgt.

De toplaag van een laminaatvloer bepaalt de slijtvastheid. Afhankelijk van de dikte van deze bovenste laag wordt meestal bepaald in welke ruimte het laminaat wordt gelegd.

De voordelen van laminaat vloeren

 • Krasbestendig en duurzaam.
 • Snelle installatie.
 • Goedkoop en vlekbestendig.
 • Makkelijk te onderhouden.
 • Geschikt voor vloerverwarming.

PVC vloeradvies Den Haag

Een PVC vloer bestaat uit hoogwaardig kunststof en kent hierdoor een aantal kenmerkende eigenschappen. Een kunststof vloer is bijvoorbeeld vochtbestendig waardoor het materiaal geschikt is voor vrijwel elke ruimte in huis. Een PVC vloer biedt hiermee een prima alternatief voor een houten vloer.

Het materiaal kenmerkt zich door sterke slijtvaste oppervlakte. Dit gecombineerd met de relatief zachte structuur maakt dat PVC vloeren vaak door gezinnen met jonge kinderen worden uitgekozen. Hierbij spelen natuurlijk ook de minimale geluidvorming en duurzaamheid van de vloer een belangrijke rol.

Deze kunststof vloeren maken namelijk weinig tot geen geluid als er bijvoorbeeld iemand overheen loopt. Dit komt omdat PVC vloeren meestal direct op de ondergrond worden gelegd, zonder dat je hiervoor eerst een ondervloer hoeft te installeren. Scheelt ook direct een flink stuk in de kosten!

De voordelen van PVC vloeren

 • Duurzaam en vochtbestendig.
 • Makkelijk te onderhouden.
 • Hygiënisch en vochtbestendig.
 • Slijtvast en brandvertragend.
 • Geschikt voor vloerverwarming.

Lamelparket vloeradvies Den Haag

Lamelparket is een overkoepelende term voor houten vloeren die bestaan uit meerdere lagen. De bovenste laag, ook wel zichtzijde of slijtlaag genoemd, bestaat meestal uit massief hout. De basislaag of onderste laag wordt meestal van een kruislings verlijmd multiplex gemaakt. Hierdoor krijgt een lamelparketvloer een robuust en natuurlijk karakter.

Lamelparket is tegenwoordig beschikbaar in talloze houtsoorten. Let op dat het hierbij draait om de bovenste laag van de vloer. Deze bestaat bijvoorbeeld uit de bekende houtsoorten waaronder eiken, beuken en kersen. Echter is lamelparket ook beschikbaar in verschillende Afrikaanse houtsoorten. Hierbij kun je denken aan soorten zoals Ovangkol, Sapeli en Afzelia.

De voordelen van lamelparket vloeren

 • Voordelig en duurzaam.
 • Makkelijk te onderhouden.
 • Geschikt voor vloerverwarming.
 • Slijtvast

 

Vloeradvies Den Haag
Vloeradvies Den Haag
Vloeradvies Den Haag
Vloeradvies Den Haag

Laat je terugbellen door onze experts

N

Laminaatvloeren

Laminaatvloeren bestaan tegenwoordig in de meest uiteenlopende soorten en stijlen. Laminaat

N

Lamelparket

Lamelparket is een verzamelnaam voor houten vloeren die zijn samengesteld uit meerdere lagen.

N

Ondervloer

Door een kwalitatieve ondervloer te plaatsen kun je de levensduur van je  vloer behoorlijk verlengen.

N

PVC Vloeren

PVC vloeren zijn kunststof vloeren met onwijs interessante voordelen.  (Click of Plak)

N

Vloerverwarming

Vloerverwarming is een duurzame en tevens zuinig manier om je huis te verwarmen.

N

Vloerverkoeling

Bovendien kun je dankzij deze systemen behoorlijk wat stookkosten besparen.